Ingrediënten voor 4 personen

950 g bloemige aardappelen
30 g parmezaanse kaas
60 g gorgonzola
2 eierdooiers
1 1/2 dl room
1 1/2 dl vleesbouillon
200 g harde bloem
2 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel)
peper en zout

Bereiding

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooiers, bloem, tuinkruiden en breng op smaak met peper en zout.

Kneed het deeg kort (bij lang kneden maak je het deeg taai, waardoor de uiteindelijke gnocchi elastisch zullen aanvoelen).

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 2 cm dik. Snijd dan in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter. Druk er met een vork een motief in (dit 'motief' zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen).

Kook vervolgens de bouillon kort in.

Voeg de room toe en laat weer inkoken tot ongeveer de helft.

Meng met de kaas en breng op smaak met peper en zout.

Breng hierna een ruime pot water aan de kook met een snuif zout.

Kook de gnocchi 1 à 2 minuten. Wanneer ze bovendrijven zijn ze klaar.

Haal de gnocchi door de saus en serveer in diepe borden, afgewerkt met wat parmezaanse kaas.