Brussels minister-president Charles Picqué liet eerder deze week weten dat de Brusselse regering het Ruimtelijk Uitrustingsplan voor de Vlaamse Rand bij de Raad van State aanvecht. Dat plan omvat naast het Uplace-project ook de zogenaamde optimalisatie van de Brusselse ring.

Maar volgens Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels is dit dossier nooit op de Brusselse regering besproken. Het voorstellen als een beslissing van de Brusselse regering is dan ook verkeerd, zegt de CD&V-politica.

Hoewel Picqué bevoegd is voor ruimtelijke ordening en op die manier autonoom kan beslissen om het Vlaamse uitrustingsplan aan te vechten, was het dossier volgens Grouwels beter voorgelegd aan de regering.

"Het gaat om een dossier dat de relatie tussen de gewesten beïnvloedt. Het bevat heel wat aspecten waar ik als Brussels minister voor Mobiliteit voor bevoegd ben en met het Vlaams gewest gesprekken over voer. In plaats van elkaar juridisch te bekampen, moeten het Vlaams en Brussels gewest rond de tafel gaan zitten", aldus Grouwels.