De politie heeft in de omgeving van de Veilinglaan in Meise een aanzienlijke cannabisplantage opgerold in een woning. De kwekers zijn spoorloos.

Deskundig opgesteld

‘De plantage was deskundig opgesteld en voorzien van de nodige lampen en water af- en toevoer’, zegt Van der Auwera. ‘Eveneens was er voorzien in de mogelijkheid om de verluchting via de bovenverdieping te laten lopen van het rijhuis. Ook de elektrische voorzieningen waren zeer vakkundig aangelegd. De elektriciteit werd nog voor de meter afgetapt zodat er niets abnormaals kon verschijnen bij de maatschappij. In de woning werd ook nog materiaal aangetroffen, wat er op wees dat er plannen waren om na de pluk opnieuw een oogst op te zetten.’

De waarde wordt geschat op zo'n 100.000 euro. In een garagebox verderop werd nog materiaal aangetroffen om de installatie verder uit te bouwen. ‘We zijn nu op zoek naar de eigenaar en de huurders, want het betreft wel een huurwoning. Uit buurtonderzoek bleek dat er sinds enkele maanden een verdacht en onregelmatig komen en gaan was van verschillende personen met buitenlandse voertuigen.’ Het materiaal en de plantjes werden inmiddels in beslag genomen en vernietigd.