Ingrediënten

2 kg mosselen
1 ui
2 dl droge witte wijn
400 g jonge spinazie
2 dl room
2 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel paneermeel
olijfolie
peper

 

 Bereiding

 

Laat de grof gesneden ui 5minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water.

Voeg mosselen, witte wijn en peper toe.

Laat gedurende 8minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur.

Bak de gewassen spinazieblaadjes 5minuten al roerend in wat olijfolie.

Leg de spinazie opde bodem van eeningeoliede gratineerschotel.

Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie.

Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken.

Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.

Giet de saus over de mosselen.

Bestrooi met kaas en wat paneermeel.

Laat gratineren onder de grill tot eenbruin korstje is ontstaan en serveer.