Om zich beter op de core business van verwarming en sanitair te kunnen toeleggen, kondigde Van Marcke aan dat Mewaf dicht gaat. De omzet van de historierijke producent van kantoormeubelen was de afgelopen vier jaar gehalveerd (tot zo’n 12,5 miljoen euro) en de crisis maakte de vooruitzichten nog somberder.
 
Van de 107 mensen die er werkten, kon Van Marcke voor 33 van hen direct een oplossing vinden. De anderen zouden eind juli zonder baan vallen.
 
Pami uit Overpelt, dat na de overname van TDS de grootste in de sector is geworden, neemt nu het handelsfonds van Mewaf over. 'Wij zijn grotendeels actief op dezelfde markt, en bieden vergelijkbare producten aan', zegt Bart Driessen, Sales Director van Pami. 'Hierdoor zien wij het perfect mogelijk om de klanten van Mewaf verder te ondersteunen.'
 
Ook het commerciële apparaat wordt geïntegreerd in de structuur van het Noord-Limburgse familiebedrijf. 'Bijkomend zien wij een opportuniteit om onze activiteiten in West-Vlaanderen en omstreken nog verder uit te bouwen', vult gedelegeerd bestuurder Lode Essers aan. 
 
Hoeveel mensen van Mewaf er exact de overstap naar Pami zullen maken, is nog niet bekend.