Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes wit brood
  • 2,5 dl magere yoghurt
  • 500 g aardbeien
  • 10 blauwe druiven
  • 10 witte druiven
  • 1 appel
  • 1 perzik
  • 1 kiwi
  • het sap van 1 appelsien
  • het sap van een halve citroen
  • 1 scheutje Grand Marnier
  • 2 el kristalsuiker</P>

Bereiding

Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood.

Was de druiven en halveer ze.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

Was de appel en de perzik en snijd ze ook in blokjes.

Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.

Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de Grand Marnier over. Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast.

Meng de rest van de suiker onder de yoghurt.

Wentel de broodrondjes in het appelsiensap en leg 1 rondje in elk glaasje. Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt. Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn.

Smakelijk!