Ingrediënten voor 4 personen

1 dl volle melk
1 dl room
100 g boter
200 g kaas (Passendale)
50 g gegrilde pijnboompitten
10 zongedroogde tomaten
1 rijpe tomaat
4 gelatineblaadjes
4 blaadjes basilicum
peper
grof zeezout

Bereiding

Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe.

Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme roommengsel aan toe te voegen. Kruid met peper en zout, giet in vormpjes en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Vries de tomaat kort in en snij ze nadien in flinterdunne schijfjes. Kruid de carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum. Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en zongedroogde tomaten.

Tip: Lekker als aperitiefhapje.

Bewaartip kaas : kaas is een levend product. Hij bevat micro-organismen die het rijpingsproces op gang brengen en zo de gewenste smaakstoffen prijsgeven. Er zit een smaakevolutie in, maar dat proces mag ook niet te vlug verlopen. M.a.w. kaas is een bederfbaar product en wordt best koel bewaard.

Voor meer informatie: surf naar www.lekkervanbijons.be