Gorki was nochtans stevig gestart. "Joepie, 't zijn Gentse Feesten", zette Luc De Vos de laatste Feestenavond met een demonisch lachje in. Klassiekers Lieve kleine piranha en Anja werden al vroeg prijs gegeven. Het plein zong mee, maar was nog niet helemaal overtuigd.

De Vos kreeg wel de lachers op zijn hand toen hij midden in het concert een dertigtal mensen in het vizier kreeg die midden op Sint-Jacobs neer zaten op stoeltjes. "Recht staan of ik bel de politie", schreeuwde De Vos. Meezingers Anja, Monstertje en Molly stuwden het concert ondertussen de goede richting in.

Het duurde tot het toepasselijke Soms vraagt een mens zich af hoe we het in godsnaam overleven vooraleer Sint-Jacobs Gorki compleet omarmde. Het plein was ondertussen volledig volzet en afgesloten. Met Engel Red Mij sloot Gorki het eerste deel van het concert af.

Gorki kon uiteraard niet verdwijnen zonder Mia te spelen, nog steeds het nummer waar iedereen op stond te wachten. "Sterren komen, sterren gaan. Alleen Elvis blijft bestaan", liet De Vos, ondertussen in ontblote bast, heel Sint-Jacobs meebrullen. Het nummer, opgedragen aan de Vlasmarkt, zette perfect de toon voor de allerlaatste avond van deze Gentse Feesten.

Later maandagavond spelen Sarah Ferri en Fifty Foot Combo. Roland sluit de Gentse Feesten op Sint-Jacobs af.