Ingrediënten voor 4 personen

110 g frambozen
110 g blauwe bessen
400 g bloem
2 theelepels bakpoeder
300 g suiker
310 g vetstof
480 g karnemelk
3 eieren
100 g stukjes bakvaste chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°.

Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker en het bakpoeder toe.

Smelt de boter en roer de karnemelk onder de boter. Klop er daarna het bloemmengsel en de eieren onder.

Voeg de vruchten en de chocoladestukjes toe.

Vet de muffinvormen in en verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins 25 à 30 minuten.

Weetje: Frambozen zijn vezelrijk, bevatten veel vitamine C en zijn caloriearm.

Tip: Bessen zijn teer. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, was ze vlak voor het serveren, maar alleen als het nodig is. Verwijder pas na het wassen de steeltjes. Bewaar bessen niet te lang, ze kunnen het best zo snel mogelijk na de aankoop verbruikt worden.

Voor meer informatie: surf naar www.lekkervanbijons.be