1 wit stokbrood
8 houten satéstokjes
20 kerstomaten
1 bosje verse basilicum
150 g Belgische mozzarella
2 el olijfolie extra vergine
1 el pesto

Bereiding

Snijd het stokbrood in dunne rondje schijfjes. Rooster ze goudbruin in een pan.

Snijd de uitgelekte mozzarella in blokjes van 1 cm.

Halveer de kerstomaten.

Schuif op elk spiesje afwisselend een broodschijfje, een half kerstomaatje, een blokje mozzarella en een blaadje basilicum. Leg de spiesjes op een schaal.

Meng de pesto met de olijfolie en sprenkel over de spiesjes.

Weetje: Brood is een gezonde ‘energieleverancier'. Het is arm aan vet en rijk aan meervoudige koolhydraten. Daarnaast bevat het eiwitten, vitamine B1, ijzer, magnesium en voedingsvezels.

De tomaat behoort tot de meest geteelde groenten in ons land. De topkwaliteit van inlandse tomaten is herkenbaar aan het Flandria-label. Dit label wordt enkel toegekend aan groenten en fruit die aan een hele reeks uitwendige en inwendige criteria beantwoorden. Enkele van die voorwaarden zijn : lange houdbaarheid, onberispelijke vorm, stevigheid en smaak.