Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
1 ui
4 lookteentjes
150 g broodkruim
20 cl olijfolie
10 cl balsamico
1 liter koude kippen- of groentebouillon
zout
peper van de molen


Bereidingswijze:

Breng water aan de kook.

Snijd met een mes een kruisvormige snede aan de bovenzijde van de tomaten.

Leg ze 30 seconden in het kokende water.

Haal ze eruit, schil ze, snijd ze in vier en verwijder de pitjes.

Schil de komkommer, de rode paprika (en verwijder de zaadlijsten), de lookteentjes en de ui en snijd ze in stukken.

Giet de balsamico over het broodkruim.

Mix de groenten met het brood.

Giet er beetje bij beetje de koude bouillon bij tot de gazpacho een romige consistentie heeft.

Meng er de olijfolie onder.

Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Laat minstens 4uur afkoelen in de koelkast.

Serveer ijskoud. Smakelijk!