Bert De Greef en zijn vriend André werden op slag verliefd op een historisch pand aan de Oude Beurs. Ze gaven hun vroegere zaak in de Hoogstraat uit handen en besloten het huis, waar vroeger al enkele restaurants waren gevestigd, weer op te knappen.

‘We moesten een maand intensief werken om het pand in orde te krijgen’, zegt Bert. ‘De balken werden rookvrij gemaakt, we braken een tussenverdieping af en schilderden de ruimte volledig opnieuw.’

Bert en André willen hun zaak vooral profileren door het gebruik van verse producten, een vriendelijke service en democratische prijzen. ‘Voor een dagschotel betaal je bijvoorbeeld maar 12 euro’, zegt Bert. De naam van de zaak verwijst niet alleen naar de verse patisserie die in de zaak wordt aangeboden. ‘Het is vooral een leuke Antwerpse naam, die een beetje verwijst naar ons als 50-plussers’, lacht Bert. Oorspronkelijk wilden de twee hun zaak ‘D'ouw toert’ noemen. ‘Maar muzikant Axel Peleman, die erg begaan is met de Antwerpse taal, maakte ons erop attent dat ‘oud’ in het correct Antwerps niet ‘ouw’ maar ‘aa’ is. ‘Daarom hebben we de naam licht gewijzigd.’ Het eethuisje hoopt ook klanten van het tegenoverliggende viersterrenhotel ‘Rubens’ te lokken. ‘De hoteluitbaters stelden al voor om het ontbijt van hun klanten op ons te nemen. Dat zien we op termijn zeker zitten, maar we moeten eerst een extra zaaltje in orde brengen.’ Boven het eethuis zou binnenkort een dameskapsalon worden geïnstalleerd. ‘André is van opleiding kapper, en het lijkt ons leuk om de twee te combineren’, zegt Bert. Hoewel Bert de meeste kookervaring heeft – hij werkte onder andere in het Carlton Hotel en bij Sir Anthony Van Dyck – zal André het vaakst in de keuken staan. ‘Omdat ik graag meer sociaal contact wil zal ik me bezighouden met de bediening’, legt Bert uit. Door het vrijmaken van de Grote Markt hoopt het koppel dat de omgeving rond de Oude Beurs zal heropleven. ‘Maar we beseffen dat we vooral afhankelijk zijn van mond-aan-mondreclame door de klanten.’