Het ziet ernaar uit dat ook dit najaar de Boekenbeurs van Antwerpen in het teken van Jeroen Meus (34) zal staan. De gevierde tv-kok brengt immers een vierde Dagelijkse kost-kookboek uit, bevestigt ons zijn uitgeverij, Van Halewyck. ‘Inhoudelijk is het werk van Jeroen rond’, zegt Lut Raymaekers van Van Halewyck. ‘Al zijn recepten zijn binnen. Nu komen nog de fotoshoots en ook de kleur van de kaft moet nog worden gekozen. Beide zijn behoorlijk werkintensieve processen, want Jeroen is veeleisend voor de fotografie. Ook voor de keuze van de kaft gaan we niet over één nacht ijs. Daar wordt telkens zorgvuldig over nagedacht.’

Winning team

Qua inhoud, opzet en prijs (19,95 euro) zal het nieuwe boek aansluiten bij de vorige. Never change a winning team, zeg maar, want van de eerste drie Dagelijkse kost-boeken gingen er volgens de officiële cijfers van de uitgever zo’n 660.000 exemplaren de deur uit. Hoewel er cijfers circuleren die aangeven dat de verkoop allicht alles samen boven de 700.000 uitkomt.

Dagelijkse kost 3 werd vorig jaar met een recordstartoplage van 200.000 stuks in de markt gezet en ook nummer vier zal in eerste instantie in een gelijk aantal van de persen rollen.

Eigen hoekje

Volgens Raymaekers moet de vierde Dagelijkse kost klaar zijn tegen de Boekenbeurs. ‘Het wordt flink doorwerken, maar het boek moet er gewoon liggen. Hoe we het boek precies gaan presenteren tijdens de Boekenbeurs (die opnieuw van 31 oktober tot en met 11 november loopt, nvdr.) staat nog niet helemaal vast. Jeroen is nu nog met vakantie, maar we hebben volgende week een vergadering. Allicht krijgt hij net als vorig jaar opnieuw zijn eigen hoekje.’

Vorig jaar waren Meus en zijn kookboeken dé hype van de Boekenbeurs, met als gevolg ellenlange rijen fans die aanschoven om hun boek gesigneerd te krijgen.