Dessert
Nodig

- 200 g middelgrote couscous
- 200 g sultana-
- rozijnen
- 1 00 g boter
- enkele el bloemsuiker
- 2 kl kaneelpoeder
- 100 g geroosterde amandelschilfers
- enkele el oranjebloesemwater
- 50 g suiker
- sap van 1 sinaasappel
- 1 sinaasappelschil


Bereiding
1. Week de rozijnen in water met oranjebloesemwater.
2. Breng 4 dl water aan de kook met het sap van een sinaasappel en
50 g suiker.
3. Overgiet hiermee de couscous en laat intrekken.
4. Roer de nog warme couscous los en roer hierdoor de boter, rasp van sinaasappel en geweekte rozijnen.
5. Vorm hiermee een piramide ( gebruik hiervoor het deksel van een tajine, of een kleine puntzeef ) en druk goed aan.
6. Draai om op een schotel en bestuif met bloemsuiker op smaak gebracht met kaneel.

Lekker met een glaasje muntthee.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be