Eerder deze week kwam een abrupt einde aan Kloosters zorgeloze vakantie. Een jarenlange vriendin klaagde hem aan voor misbruik, waarna de openbare omroep hem prompt van het Ketnet-scherm haalde. ‘Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar we moeten voorzichtig handelen', klonk het bij de VRT. Intussen hoopt de populaire presentator om snel weer als ‘Melvin' aan de slag te kunnen.

‘Als vader van een tweejarig dochtertje begrijp ik maar al te goed dat ouders zwaar tillen aan deze feiten', beseft Klooster, inmiddels al zes jaar op het scherm. De entertainer wil zo snel mogelijk zijn job terug. ‘Het ergste aan deze hele zaak is dat ik mijn passie niet meer kan uitoefenen. Maandag heb ik een gesprek met de VRT. Ik hoop eindelijk op goed nieuws.'

Toch lijkt die comeback er niet snel te komen. ‘Omdat de voorbije week zo hectisch was, heeft de netmanager van Ketnet de kans nog niet gehad om naar Melvins verhaal te luisteren', zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. Zolang er geen duidelijkheid is, blijft Klooster op non-actief.

Het gezicht van de jongerenzender blijft intussen zijn onschuld uitschreeuwen. ‘Ik heb graag mensen om me heen en ik gedraag me speels. Maar verkrachten is mijn stijl niet,' verzekert Klooster. ‘Ik krijg onterecht een stempel opgedrukt. Dat moet ophouden.'

Volgens Klooster begon de ellende eind mei met een ‘goede daad'. ‘Een vriendin belde me om haar te komen ophalen aan de zomerbar Strantwerpen. Ze was dronken en ik heb haar naar huis gebracht.' Zoals de voorbije drie jaar vaak gebeurde, gingen de twee die nacht met elkaar naar bed. ‘Wij hadden een seksuele vriendschapsrelatie. Zowel bij mij thuis als bij haar hebben we regelmatig gevreeën. Maar zoals bij alle normale mensen, gebeurde dat telkens met wederzijdse instemming', verzekert Klooster.

Contactverbod

Feit is dat de vrouw, een naaktmodel en danseres in het Antwerpse nachtleven, naar de politie stapte om een belastende verklaring af te leggen. ‘Ze staat graag in de belangstelling, maar in dit geval is er meer aan de hand. Wellicht werd ze beïnvloed door een vriend met wie ik ruzie heb. Hij heeft haar wijsgemaakt dat er een filmpje bestaat van die bewuste nacht', denkt Klooster.

De vriendin kwam intussen op haar stappen terug. ‘De vrouw kwam haar verklaring wijzigen en insinueerde dat een vervolging niet nodig was', bevestigt Fons Bastiaenssens van de lokale politie. Toch blijft het parket de zaak onderzoeken.

‘Na ondervraging mocht mijn cliënt meteen beschikken. Er werd zelfs geen contactverbod opgelegd. Zoiets betekent dat er geen serieuze aanwijzingen zijn', zegt Kloosters advocaat Johan Platteau. Pas over enkele weken wordt beslist of de klacht inderdaad geseponeerd wordt.