Volgens Britse krant The Sun ligt Blake Fielder-Civil in een ziekenhuis in het Engelse Dewsbury. Zijn vriendin Sarah Aspin zou hem na een nachtelijke drank- en drugsmarathon stikkend in zijn eigen braaksel gevonden hebben. 

De ex van Amy Winehouse, eveneens een ex-gedetineerde en notoir drugsverslaafde, vecht naar verluidt tegen een infectie die hij opliep door het mengen van alcohol, heroïne en morfine. The Sun meldt dat hij zich in kritieke toestand bevindt en permanent hersenletsel kan oplopen.

Sarah Aspin, moeder van Fielder-Civils baby van vijftien maanden, zei tegen reporters: 'De dokters hebben nog geen prognose vastgesteld. Ze zeggen dat ze hem in een coma geleid hebben om hem te doen herstellen en omwille van de infectie.' 

'Ik bid dat hij het overleeft, maar ik moet mezelf erop voorbereiden dat hij misschien nooit meer wakker wordt,' aldus een aangeslagen Aspin. Fielder-Civil had jarenlang een turbulente relatie met overleden zangeres Amy Winehouse. Velen zagen hem als medeverantwoordelijke voor Winehouse' verslavingen en depressies.