Nodig (4 personen)

- 400 g eiernoedels
- 2 eendenborstfilets
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 5 cm galangal wortel of gember
- 2 el rode curry pasta
- 5 dl kokosmelk
- 2,5 dl kippenbouillon
- 3 limoenblaadjes
- 2 stukjes citroengras, gekneusd
- 2 el sesamolie
- 1 el arachide olie
- 3 el donkere suiker
- ½ bussel koriander
- 2 el vissaus
- Peper en zout
- 250 g oesterzwammen
- 2 lenteuitjes

Bereiding

1. Kook de noedels beetgaar in gezouten water. Giet af en zet aan de kant.
Bak de eendenborst in sesam en arachide olie. Zet aan op de velkant op hoog vuur. Gaar de eend niet volledig door. Kruid met peper en zout.
2. Snipper de sjalotjes, knoflook en galangalwortel.
3. Zet deze aan in een beetje vet van de eendenpan.
4. Voeg hierbij het citroengras
5. Vervolgens de rode curry.
6. Bak op en voeg hierbij de bouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook en voeg de suiker, oesterzwammen toe.
7. Vervolgens de vissaus. Kook 10 min. door.
8. Snijd de eend in plakken en warm deze op in de curry samen met de noedels. Schep in kommen en werk af met koriander en gesnipperde lenteui.
 

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be