Voorgerecht

Nodig

- 1 groene papaya
- 2 wortelen
- 4 tomaten
- ½ komkommer
- 2 pikante chili peper
- 2 el suiker
- 6 el vissaus
- 6 el water
- 2 limoenen
- 1 bussel koriander
- 4 lenteui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g pindanoten

Bereiding

1. Rasp de papaya en wortelen in lange reepjes.
2. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.
3. Meng de vissaus met het water en limoensap.
4. Snipper hierin de knoflook en pikante chili's.
5.  Voeg hierbij de suiker en gehakte pindanoten.
6. Roer alles goed om en giet over de groenten.
7. Snipper de lenteui en voeg toe.
8. Zet de salade even aan de kant zodat alle smaken zich kunnen vermengen.
9. Hak de koriander en voeg toe.

In Thailand worden er ook nog kleine rauwe krabben aan toe gevoegd. Als je ze vindt kan je dat ook doen of gedroogde garnalen toevoegen die te vinden zijn in de Aziatische supermarkt.
 

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be