Bieke, Geert, Gert, Mano, Patrick, Peter, Pierre en Pieter uit Mol en Geel zijn echte barbecuefanaten. Ze vormen samen het ‘BBQ+ Team’. Het is een bonte verzameling van beenhouwers bij Sopraco in Geel tot chef-koks, een meester patissier en ‘gewone’ hobbykoks.

Bij het minste streepje zon stellen de acht lekkerbekken hun barbecue op. Ook regen houdt hen niet tegen, want dan zetten ze wel een tentje. De acht experimenteren dan met de meest uiteenlopende gerechten op de grill. ‘We zijn al sinds april bezig met oefenen en met de voorbereidingen voor het Europees en tevens het Belgisch kampioenschap barbecue’, klinkt het enthousiast. ‘Anders dan bij andere teams hebben wij geen commercieel belang bij onze deelname. We doen gewoon mee voor het plezier en vooral voor de eer.’

Tijdens het Europees kampioenschap krijgen 65 team uit heel Europa vijf verplichte ingrediënten voorgeschoteld: kip, varkensvlees, rundvlees, vis en Jules de Strooperkoekjes. Daarmee moeten ze vijf gerechten op de barbecue klaarmaken.

Sponsors

‘Door onze unieke samenstelling kunnen we uitblinken in elk gerecht’, zegt het BBQ+ Team. ‘We hebben een slager, chef-koks en een patissier in ons midden. We mikken ook op de publieksprijs. Als we de meeste gerechtjes aan het publiek kunnen verkopen, dan slepen we deze in de wacht. Met onze heerlijke recepten, ons supergoed kwaliteitsvlees en enkele leuke verrassingen moet dat zeker lukken.’

Deelnemen aan een Europees kampioenschap kost handenvol geld. ‘We hebben geluk dat we heel wat bedrijven konden vinden die ons steunen’, zegt het BBQ+ Team. ‘We krijgen hulp van barbecueproducent Outdoorchef, vleesbedrijf Sopraco uit Geel, sauzenspecialist Jermayo uit Lier, schoonmaakmiddelenbedrijf Chrisal uit Lommel en het Franse glaswarenbedrijf Duralex.’

Het Europees kampioenschap barbecue verwacht meer dan 15.000 bezoekers.