'De man heeft het seksueel geweld tegen het 11-jarige meisje bekend en heeft spontaan ook toegegeven dat hij in juli vier andere gelijkaardige feiten gepleegd heeft', aldus het parket.

De 32-jarige man werd vrijdag opgepakt in zijn huis in Privas, drie dagen nadat hij in de camping van Saint-Didier-sous-Aubenas in een tent met twee Franse zusjes was binnengedrongen en een van de twee had verkracht. Er werden in de loop van de week zowat 50 politieagenten op de been gebracht om de dader te vinden.

De Franse media berichtten deze week over meerdere verkrachtingen in de regio, maar het parket hield zaterdag nog vol dat enkel de zaak van het 11-jarige meisje aan de orde was. Met zijn spontane bekentenis heeft de dader nu zelf het dossier helemaal opengetrokken. 

De andere slachtoffers zijn twee Françaises, een Duits en een Nederlands meisje die hun vakantie doorbrachten op campings in Ruoms, Vogüe, Privas, Lavilledieu en Saint-Didier-sous-Aubenas. 

De verdachte verschijnt zondag voor een onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

'Eerder al veroordeeld'

Het persagentschap AP vernam van een gerechtelijke bron dat de man eerder al veroordeeld was voor gelijkaardige feiten.

'De man werd in 2000 veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor een daad van seksuele agressie uit 1999', aldus de bron.

Volgens de radiozender Europe 1 zou de verdachte sindsdien ook genoteerd staan op een lijst van daders van seksuele inbreuken, maar die informatie werd nog niet bevestigd door het gerecht of de politie.