Bruno Baeyens (45) uit de Broekstraat is gisterennamiddag even na twee uur door de politie neergeschoten toen hij met een mes politiemannen bedreigde die wilden tussenkomen bij een echtelijke ruzie. ‘Ik heb geen schrik van jullie’, zei Bruno B. tegen de politie. Hij werd met een schotwonde in de buik afgevoerd naar het ASZ in Aalst.

‘Het moest er eens van komen’, getuigen buurtbewoners. ‘De voorbije jaren waren er geregeld problemen in het gezin. De huidige ruzie was al van de voorbije nacht aan de gang. De politie moest in het verleden geregeld tussenkomen wanneer de man gedronken had, wat vaak voorkwam, en agressief werd’, weten de buren. ‘De jongste maanden was hij wat kalmer, maar vandaag was het weer prijs.’

Paniek

Een buurmeisje zag alles gebeuren van in haar kamer op de eerste verdieping. ‘Ik hoorde geroep en geschreeuw. Ik keek door het raam en zag hoe de man op de slaapkamer zijn vrouw met geweld tegen een kast sloeg en haar met een mes bedreigde. De dochter kwam in paniek buitengelopen en schreeuwde om hulp.’

De dochter had intussen de politie verwittigd. Even later kwam een combi ter plaatse met drie politiemannen getuigt een buurvrouw. De politie trok naar binnen en even later hoorden de buren een schot. Enkele minuten later kwam een ambulance ter plekke, samen met de MUG van Aalst. De neergeschoten man werd weggevoerd. Hij overleed later aan zijn verwondingen aan de buikstreek.

De amokmaker heeft een echtgenote en twee kinderen, een zoon van 20 en een dochter van 17. ‘Het zijn nette mensen’, getuigen de buren.

Het parket en de onderzoeksrechter onderzoeken momenteel de exacte omstandigheden van de feiten.