Ingrediënten voor 4 personen

50 g dunne plakjes gerookt spek
60 g boter
2 geperste teentjes knoflook
40 g bloem
1 l groentebouillon
200 g geraspte belegen kaas (bv. Oud Postel)
2 dikke sneden wit brood zonder korst
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereiding

Snijd het spek in stukjes. Smelt ongeveer de helft van de boter in een ketel en bak de spekstukjes krokant, samen met de knoflook.

Haal het spek eruit en hou apart voor de afwerking.

Schep de bloem bij de gefruite knoflook en giet er geleidelijk de bouillon bij. Blijf roeren tot je een gebonden massa krijgt.

Voeg de kaas in kleine porties toe en laat zachtjes smelten op een laag vuur.

Snij het brood in blokjes en bak die goudgeel in de rest van de boter.

Breng de soep op smaak met peper en roer er het bieslook onder.

Schenk de soep in individuele kommetjes en werk af met stukjes krokant spek en wat geraspte kaas. Serveer de broodkorstjes er apart bij.