Het ziet ernaar uit dat de veelbesproken wandelweg die de Hollandse Kazerne via de tuin van het Huis Van Winckel met de Kerkstraat verbindt, binnenkort opengaat.

De stad kocht het statige herenhuis Van Winckel, vlak naast CC Belgica, om het cultureel centrum meer ruimte te geven. Er worden tentoonstellingen rond actuele kunst en jong talent gegeven en er zijn regelmatig kamermuziekconcerten. Maar vooraleer dit huis in alle pracht en praal geopend zal kunnen worden, zal er nog veel water naar de zee stromen. De bovenverdiepingen werden nog niet zolang geleden gesloten wegens te gevaarlijk. De wil is er wel om dit pand volledig op te knappen, maar het is wachten op het gewest.

Door de tuin achter dit huis loopt een wandelweg. De stad koppelde het dossier van deze verbinding aan de heraanleg van de parking rond de Hollandse Kazerne, eigendom van de Regie der Gebouwen. Voorlopig blijkt van die heraanleg geen sprake te zijn. Het stadsbestuur wou de weg toch aanleggen en openstellen, ook al waren de mensen van CC Belgica daar naar verluidt niet happig op, uit vrees voor vandalisme, wildplassen en drugshandel.

Nu blijkt dat de wandelweg niet aangelegd is zoals bepaald in het bestek. Schepen Leen Dierick (CD&V) zal een en ander met de aannemer bespreken. Ze hoopt dat de weg in september open kan gaan.