Dit moet de warmste editie ooit geweest zijn van Radio 2 Zomerhit sinds het Vlaamse muziekfeest in 1973 uit de startblokken schoot. De sfeer zat er backstage in Westende al goed in lang voor de live-uitzending op radio en tv begon. Bart Peeters verbroederde met Bart Kaëll, Geena Lisa kwam trots haar goudkleurige jurk showen en De Romeo’s trakteerden op ijsjes om iedereen te bedanken omdat ze al weken op nummer één staan in de Vlaamse top-10 met Vlaanderen feest.

Waarschijnlijk omdat ze een goed voorgevoel hadden. En terecht. De ambiancegroep rond soapacteurs Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Giles won zelfs twee keer: de trofee voor ‘beste ambiance’ en de hoofdvogel, Zomerhit 2012.

Schlagerkoning

Luc Appermont mocht de trofee voor ‘beste zanger’ komen uitreiken. Er kon een grapje af over zijn vriend Bart Kaëll, maar de trofee was toch voor de ongekroonde schlagerkoning Christoff. Ook Glenn Claes glunderde. Hij won enkele maanden geleden The voice van Vlaanderen en nu ook de prijs van ‘beste doorbraak’. ‘Het bewijs dat het publiek mij nog niet vergeten is en dat het de juiste keuze was om niet snel snel met een album uit te pakken’, aldus Glenn. ‘Ik ben rustig aan het werken aan nieuwe nummers, en in februari komt dat debuutalbum er wel. Ik ben zielsgelukkig met deze trofee. Al houd ik zelf niets bij, ik breng hem morgen naar mijn mama. Die zal apetrots zijn.’