Guido Dhont (63) was zondagnamiddag gaan fietsen, maar liet sindsdien niets meer van zich horen. Er werd een opsporingsbericht verspreid. Familie en vrienden hebben dagenlang gezocht en op basis van de binnengekomen informatie heeft de politie maandag en dinsdag een zoektocht gehouden met de hulp van de cel Verdwijningen. Zonder resultaat.

Gisteren zette de politie van Turnhout opnieuw speurhonden in om Dhont te vinden. Zijn lichaam werd rond 10.30 uur ontdekt door Gert Vercammen, een jonge landbouwer uit Tielen. Vercammen was onder de indruk: ‘Ik reed met mijn tractor over het veld toen ik eerst een fiets op het karrenspoor tussen onze velden zag liggen. Verbaasd vroeg ik me af waar de eigenaar zou zijn, tot ik enkele meter verder in de gracht een lichaam zag liggen. Ik zag meteen dat de man overleden was.’

Het nieuws van de lugubere vondst deed snel de ronde. Ook oud-veldwachter Frans Van Der Flaes kwam poolshoogte nemen. Hij vroeg zich meteen af of het misschien om de vermiste man uit Gierle ging, maar daarvoor was het wachten op bevestiging. Die volgde later op de dag.

De recherche van de politie regio Turnhout stuurde een dokter ter plaatse om de doodsoorzaak vast te stellen.