De actiegroep Ademloos poneerde al op 14 juli de vraag om het BAM-tracé te schrappen zoals eerder al in een referendum door 60 procent van de Antwerpenaren werd gevraagd.

De VRT-redactie besloot gisteren om de vraag weg te vegen ‘omdat het niet aan de criteria van de website voldoet’. Dat argument komt nadat de vraag al twee maanden online stond en steun kreeg van honderden mensen. De vraag stond zelfs in de top vijf van populairste thema's voor Antwerpen. Toevallig of niet komt dit in dezelfde week dat een Vlaamse ambtenaar verboden werd om deel te nemen aan een congres van Ademloos. Ook deze week kwam er op de sociale media veel kritiek op een reportage van Terzake waarin de Lange Wapper valselijk vergeleken werd met een brug in Nijmegen, Nederland.

‘Dit is toch wel erg opmerkelijk’, zegt Wim Van Hees van Ademloos. ‘Het doet denken aan censuur. Onze vraag stond twee maanden lang probleemloos online en nu het tijd wordt om ze voor te leggen aan politici voldoet ze plots niet meer aan de criteria.’