HOOFDGERECHT

Nodig (4 personen)
- 8 pladijsfilets
- 600 g vastkokende aardappelen
- 100 g gezouten boter
- 4 artisjokken
- Enkele el bloem
- 1 citroen
- 4 el kappertjes
- 2 el olijfolie
- 1 handvol platte peterselie
- Peper en zout
- Muskaatnoot

Bereiding
1. Snijd met een gekarteld mes de kroon van de artisjokken. Met andere woorden: snijd de bodem recht af, haal de bladeren eraf en besprenkel de artisjok nu al met citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
2. Snijd de stelen af.
3. Verwijder de grootste buitenbladeren zodat alleen het eetbare gedeelte overblijft. Snijd de artisjok vlak boven het hooi doormidden en haal de kegel met zachte haartjes weg.
4. Kook de artisjokbodems in gezouten water met nog wat extra citroensap. Leg iets op de artisjokken zodat ze goed onder water blijven.
5. Giet de artisjokken af en verwijder de rest van de bladeren en het hooi met een lepel.
6. Behoud de bodems en snijd ze in stukken.
7. Haal de pladijsfilets door de bloem en kruid met peper en zout.
8. Bak ze aan in olijfolie.
9. Bak de stukken artisjokbodem in een beetje boter samen met de kappertjes. Kruid met peper en zout en werk af met gehakte peterselie.
10. Maak een aardappelpuree en breng op smaak met boter, peper en zout en muskaatnoot.
11. Serveer de pladijs met puree en artisjokbodem.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be