VOORGERECHT

Nodig
- 1 zoete ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 g erwtjes (vers of diepvries)
- 1/2 l groentebouillon
- 1/2 l room
- 100 g gepelde hazelnoten
- 3 el panko (Japans paneermeel)
- 1/2 bussel basilicum
- 1 el mosterd
- Enkele sneden bruin brood
- Enkele el olijfolie
- 50 g boter
- Peper en zout

Bereiding
- Snipper de zoete ui en knoflook. Stoof de ui en 1 teentje knoflook in een beetje boter.
- Bevochtig met de groentebouillon en de room. Kook even door en voeg de erwten toe.
- Kook op en kruid met peper en zout. Gaar de erwtjes en voeg de basilicum toe. Mix en steek door een zeef.
- Plet de hazelnoten en bak ze in een beetje olijfolie met de rest van de knoflook en de panko.
- Kruid met peper en zout. Werk hier de soep mee af.
- Serveer met bruin brood besmeerd met een beetje mosterd.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be