De politie van Brussel Hoofdstad/Elsene zag zich zelfs verplicht om de Anspachlaan ter hoogte van de Brusselse Beurs af te zetten, aldus de staatssecretaris. Volgens politiewoordvoerster Ilse Van de Keere was het ter plekke een echte mensenzee en was er voor fietsers en voetgangers nauwelijks doorkomen aan.

Een andere grote publiekstrekker was het I Bike Bru-Village voor het Centraal Station waar het publiek kon genieten van muziekoptredens, BMX-shows en VeloDesign, een defilé van gepimpte fietsen door het Brussels Centrum voor Mode en Design. Aan dat defilé namen ook Bruno De Lille en Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels deel.

Ook Binnenband, de fietstocht langs de 22 Vlaamse gemeenschapscentra, trok heel wat sportieve fans en in verschillende Brusselse gemeenten waren er straatfeesten met onder meer fietsateliers, kindersprookjes, rommelmarkten en barbecues.

Staatssecretaris Bruno De Lille is meer dan verheugd met het succes: "Jaar na jaar trekt de Autoloze Zondag meer bezoekers: een duidelijk teken van de burgers dat toont hoe belangrijk duurzame mobiliteit voor hen is. We blijven hier dan ook op inzetten."