Benodigdheden voor vier personen:

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 1 citroen
  • 1 el basilicum
  • 4 bloemige aardappelen
  • 4 gezouten ansjovis
  • 2 dl vleesbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 cocktailprikkers

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze.

Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout.

Sla de kalfslapjes plat tussen 2vellen plastiekfolie.

Leg op elk kalfslapje een ansjovisje en een beetje puree.

Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Leg de involtini in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bak gedurende 7min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Draai ze vervolgens om en bak ze even lang.

Kook de vleesbouillon en het citroensap in tot de helft.

Overgiet de involtini met de bouillon.

Tip: Vegetariërs kunnen het kalfsvlees vervangen door plakjes aubergines of koolblaadjes.