1. Bestel nooit vis op een maandag. De kans bestaat dat je de overschotjes van het weekend voorgeschoteld krijgt.

2. Inspecteer de toiletten voor je plaatsneemt aan een tafeltje. Deze zijn een goede indicator van de hygiënenormen in het restaurant. Vuile toiletten? Dan ga je maar beter op zoek naar een andere eetgelegenheid.

3. Als je niet weet wat je eet maar het goed smaakt, wacht dan tot na de maaltijd om te vragen wat het was. Kwestie van nieuwe, weinig bekende lekkernijen uit te proberen.

4. Verblijf je niet aan het water maar in het binnenland? Waag je dan niet aan een visgerecht.

5. Vergeet etablissementen met terrasjes vol toeristen, maar volg de locals. Enkel zo leer je een goed restaurantje kennen.

6. Kijk uit voor speciale aanbiedingen. De kans is groot dat het restaurant voedsel kwijt wil dat bijna vervallen is.

7. Snacks van eetkraampjes kunnen geen kwaad, zolang er maar veel volk in de rij staat.

8. Wil je weten wat er ’s avonds op je bord zal liggen, ga dan een kijkje nemen op de lokale markt. Veel restaurants werken met deze producten.

9. Wees altijd vriendelijk tegen de chef-kok en de obers. Op die manier zullen ze enkel hun beste gerechten aanprijzen.