Ingrediënten:

-4 coeur de boeuf-tomaten
-100 g groene boontjes
-Rucola
-250 g kleine mozzarellabolletjes (ook wel perlini genoemd)
-4 eetlepels olijfolie
-4 eetlepels balsamicoazijn
-10-tal basilicumblaadjes
-1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding:

Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.

Was de rucola en snij de basilicum in sliertjes.

Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout. Vervolgens strooi je er de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten. Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.

Tip: Serveer met een stukje focaccia-brood.

Weetje: Sla behoort tot de meest caloriearme groenten: 7 kcal per 100 gram. Slablaadjes moeten een fris, knapperig en glanzend uitzicht hebben, anders zijn ze niet meer vers.