De man zou rond 15.15 uur ter hoogte van Wezembeek-Oppem gestopt zijn op de pechstrook van de Brusselse Binnenring en zich vervolgens samen met zijn dochter voor een aanrijdende vrachtwagen gegooid hebben. Het meisje overleefde de klap niet, de man is zwaargewond overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis. Over de identiteit en de leeftijden van beide slachtoffers geeft de federale politie voorlopig geen informatie vrij.

Ook het Brusselse parket communiceert voorlopig slechts zeer beperkt over de feiten. 'Ik kan alleen bevestigen dat het Brusselse parket ter plaatse zal gaan met een onderzoeksrechter en het labo van de federale gerechtelijke politie', zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 'Er zijn ook een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld.'

Door het ongeval is de rechterrijstrook van de Binnenring ter hoogte van Wezembeek-Oppem versperd. Dat veroorzaakt een file die al tot in Strombeek-Bever reikt. Het is nog niet duidelijk wanneer de rijbaan zou vrijgegeven worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).