Het geweld volgde na een dag van protesten. Tienduizende burgers kwamen de straat op om het einde van de gewapende groepen te eisen. Onder de doden zijn er zes leden van de Libische veiligheidstroepen. Een dokter meldde aan het Franse persagentschap AFP dat de zes vrijwel zeker werden geëxecuteerd.

Honderden manifestanten, van wie er meerdere gewapend waren, vielen vrijdagavond in Benghazi het hoofdkwartier aan van de brigade Raf Allah al-Sahati, een islamitische militie die onder de autoriteit van het ministerie van Defensie staat.

Gedurende meerdere uren ontsond een gewapende strijd met lichte wapens en raketten, tot de brigade besliste om de plaats te verlaten. De opstandelingen bestormden nadien de militaire installatie, ingeplant in een boerderij op circa vijftien kilometer van het centrum van Benghazi. Daarbij werden wapens, munifitie en informatica geplunderd.

Eerder hadden honderden manifestanten de salafistische groep Ansar al-Sharia uit de kazerne verdreven die ze betrokken in het centrum van Benghazi en deze militaire installatie in brand gestoken. Die groep wordt ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij de aanval op het Amerikaanse consulaat naar aanleiding van de anti-islamfilm.

Ook zaterdag gingen de gevechten voort.