Vorig jaar besliste Waarschoot om de parochiezaal onder handen te nemen. ‘We hebben de vloeren en wanden laten verwijderen en een tweetal nooduitgangen laten aanbrengen’, vertelt burgemeester Ann Coopman (CD&V). ‘Er is ook een akoestische pleister aangebracht aan de wanden. Dat is net op tijd voor de première dit weekend van het stuk van theaterkring K77.

Tevreden

Burgemeester Ann Coopman (CD&V) is tevreden met het uiteindelijke resultaat. ‘Hier en daar is er nog wat poetswerk nodig en moet er nog verdere afwerking gebeuren maar het belangrijkste is dat de zaal opnieuw ter beschikking staat van de Waarschootse verenigingen.’

Enkel Waarschootse verenigingen kunnen de zaal huren en twaalf maal per jaar mag er een fuif plaatsvinden. Wat voorlopig ook nog behouden blijft is de huidige foyer tussen de zaal en Domino.

‘Op termijn zouden we die foyer kunnen laten afbreken zodat de oude, sierlijke ingang van De Kring uit de jaren dertig opnieuw zichtbaar wordt’, vertelt Coopman.

Het gemeentebestuur doet een oproep om een nieuwe naam te verzinnen voor de voormalige Parochiale Kring. Groen wil de naam De Kring behouden. (osw)