Zijn gehaktballenzaak Balls&Glory is een succes. In zijn zaak aan de Sint-Jacobsnieuwstraat is het steevast rijtje schuiven, ook de Frozen Yoghurt -zaak Yogy verkoopt sinds kort zijn ballen, hij opent een tweede zaak in Brugge en nu is er ook het ‘grote ballenboek'. Voor wie écht geen genoeg krijgt van Wim en zijn gehaktballen.

Het boek bevat 70 recepten, gaande van klassiekers als tomatensoep met balletjes of - Wims favoriet - vogelnestjes, tot een rabarberbal met rabarbermoes en gebakken aardappelen.

Het boek werd uitgebracht in twee versies. Een met de foto van een gerecht en van Wim op de cover, die in de boekhandel verkrijgbaar is. En een met een muntgroene sobere cover. ‘Die tweede is uitgebracht op 666 exemplaren. De boeken zijn genummerd en gesigneerd. Ze zijn verkrijgbaar in de Balls&Glory-winkel.'

Grootouders

Twee maanden was hij voltijds in de weer met het maken van het boek. ‘Neen, de ballen komen mijn oren nog niet uit. Ik ben gewoon verzot op gehakt. Als klein manneke snoepte ik er al van in de slagerij van mijn pa. Ik was rotverwend. Mijn pa draaide twee keer per dag gehakt. Zo'n boterham met vers gehakt en Tierenteynmosterd... (droomt even weg). '

Nog steeds komt het gehakt dat hij gebruikt uit de slagerij van zijn pa, afkomstig van beesten die gekweekt worden op de boerderij van zijn grootouders in Veurne. ‘Al ben ik op zoek naar lokale boeren, want mijn grootouders alleen kunnen de vraag niet meer volgen.'

Hij heeft dan ook grootse plannen. Op 8 maart opent hij een Balls&Glory in Brugge en nadien volgen Antwerpen en Brussel. Tijdens de zomer trekt hij naar de festivalgangers met zijn ballencamionette . En ook het buitenland moet eraan geloven. ‘Ik droom van Nederland en misschien... Parijs.'

 

De Gentenaar mag drie exemplaren weggeven van Het gehaktballenkookboek. Antwoord op volgende vraag en mail het door naar gentwint@gentenaar.be Waar worden de beesten gekweekt waarvan Wim het vlees gebruikt voor zijn gehaktballen?