Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs is na een zoveelste scheldtirade in het openbaar persona non grata in de Wellness Kliniek in Genk. Advocaat Dominique Blommaert maakte dat dinsdagavond in een persbericht bekend. Volgens het bericht was de samenwerking tussen de kliniek en de flamboyante dokter voorbij. 'De Wellness Kliniek mag niet langer geassocieerd worden met dokter Hoeybrechts, want de kliniek bestaat uit een team van hoogopgeleide en vermaarde chirurgen, artsen en tandartsen', verwoordde Blommaert het (zie Het Nieuwsblad van woensdag 4 februari). 'De advocaat van de Wellness Kliniek? Haha! Daar moet ik eens mee lachen', reageert Hoeyberghs. 'Dat is de advocaat van mijn ex! Dat zegt dus genoeg. Zelfs een blinde ziet dat dit een uitloper is van onze echtscheiding. Maar zoals je weet, heeft zij geen zeggenschap meer over de kliniek ( grijnst ).'

Hoeyberghs doelt daarmee op het feit dat hij de Wellness Kliniek onlangs onder curatele liet plaatsen als gevolg van de vechtscheiding waarin hij verwikkeld is. Daardoor hebben volgens Hoeyberghs noch hij noch zijn ex-vrouw Marly-Ann Spronken - die de helft van de kliniek bezit - enige zeggenschap over de Wellness Kliniek. 'Een bewindvoerder heeft het momenteel voor het zeggen. Die is nu bezig met een gespreksronde. Volgende week zou ik moeten weten waar ik aan toe ben. Ik voel me er niet slecht bij. Zeker niet als ik zie welke richting de zaak uitgaat. De mensen hoeven zich dus geen zorgen om mij te maken', klonk de dokter gisteren hoopvol.

Volgens advocaat Blommaert zegt Hoeyberghs maar wat. 'De dokter kan zelf in het Staatsblad lezen wie de eigenaars zijn van de kliniek. En er is inderdaad een bewindvoerder. Maar die heeft slechts een controletaak. Het bestuur heeft nog alle bevoegdheden. Daarmee is alles duidelijk.' (bjm)