,,Het is inderdaad geen alledaagse advertentie, maar modellen zijn schaars en daarom zoeken we ze via alle mogelijke communicatiekanalen. We hebben meer modellen nodig om tegemoet te komen aan de groei van de academie'', zegt directeur Patrick Huybrechts.

De Leeuwse academie telt een driehonderdtal leerlingen.

,,Er is een sterke toename in alle afdelingen. De academie heeft met leerlingen uit een twintigtal gemeenten een sterk regionaal profiel. Onze buren zijn de academies van Halle en Anderlecht. Het onderscheid met de andere scholen is dat de leerlingen hier in een jaar met meer verschillende technieken kennis maken. Zo krijgen ze een duidelijk beeld van de kunstvormen waarin ze zich willen uiten.''

De Leeuwse academie biedt echter geen hogere graad aan in het volwassenenonderwijs zoals de academies in Halle en Anderlecht. In de hogere graad worden niet alleen technieken aangeleerd maar kunnen de leerlingen ook hun persoonlijke ontwikkeling verrijken.

De academie zoekt de modellen voor de lessen waarnemingstekenen, kleur- en vormstudie voor de middelbare graad van het volwassenenatelier. Kandidaten (minimum 18 jaar) worden per schooljaar aangeworven met een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur voor een duidelijk omschreven opdracht van gemiddeld 3.30 uren per week. Naaktmodellen krijgen 11,68 euro bruto per uur, geklede modellen krijgen 7,68 euro. (jmb)

Info bij het gemeentebestuur: www.nieuwsblad/links