Herwig Van Hove (foto) was in de Reyers laat-uitzending van 26 april vernietigend voor het witblauw rundvlees. 'Door de band genomen is het smakeloos, mager en vervelend mals', vond Van Hove. Dat het witblauw goedkoper is dan bijvoorbeeld Limousin-vlees, komt volgens Van Hove 'wellicht omdat de hormonen goedkoper geworden zijn'.

'Ik verkeerde in de mening dat het hier ging om een ernstig nieuwsprogramma, maar ik heb me vergist', reageert Vanthemsche. 'Van Hove mag zijn mening hebben, al gaat hij hier kort door de bocht.' Volgens de Boerenbond zorgde de uitzending voor imagoschade voor de hele sector. 'Wat Van Hove hier uitvreet, is wansmakelijk. Maar erger is dat de VRT dit verkoopt als professionele duiding en dito journalistiek. De journalist deed ook geen enkele moeite om Van Hove tegen te spreken', stelde Vanthemse, die zich afvraagt waarom de sector geen weerwoord kreeg.

'Hier is geen fout gemaakt', zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. 'Herwig heeft gewoon zijn eigen standpunt verdedigd. Hij verkocht het niet als feiten. En een mening hoeft geen weerwoord te krijgen. Presentator Lieven Van Gils heeft trouwens wel tegengas gegeven.'

Eerder kwam er al kritiek op Reyers laat omdat een studiogaste Jos Ghysen van seksuele intimidatie mocht beschuldigen, zonder dat hij een weerwoord kreeg. Bart De Wever noemde het programma 'grensverleggend slecht'.

Bekijk hier het bewuste fragment uit 'Reyers laat'.