Bereiding

Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje trekken. Laat afkoelen.

Hak de teentjes knoflook en het rode pepertje fijn en roer door het suikerwater. Voeg vissaus en citroensap toe en zet koel weg tot gebruik.

Snipper de ui, snijd de finettes in dunne plakjes. Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui, het vlees en het gemalen citroengras aan. Breng op smaak met vissaus, zout, peper en suiker.

Was en droog de slabladeren. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de kruiden en was de sojascheuten.

Dompel de rijstvellen een voor een in een kom heet water. Leg de vellen op een doek.

Beleg met een slablad, vermicelli, vlees, sojascheuten, komkommer en kruiden en rol op. Serveer met een kommetje vinaigrette van vissaus.

Tip: De lenterolletjes worden koud geserveerd.