Wie trendy Azië wil leren kennen, kan niet voorbij club Ku Dé Ta in Singapore. Volgens The New York Times is dit één van de fraaiste hotspots ter wereld.

Je mag geen hoogtevrees hebben. De club bevindt zich op 266 meter hoogte, op het dak van een luxueus hotel-casinocomplex, in een zogenaamd Sky Park. Deze dakconstructie, in de vorm van een schip, verbindt de drie torens van het hotel. Een knap staaltje van hedendaagse architectuur. En het is een Vlaming die de plek uitbaat. Hij is vooral trots op zijn zwembad.

'We hebben het hoogste en grootste zwembad ter wereld. Ons bad is 150 meter lang', zegt Dirk Cornelis uit het Limburgse Ham. 'Als je in het bad naar de rand zwemt, lijkt het alsof je van het dak zwemt.'

Wie moe is van baantjes trekken, kan uitrusten onder de palmbomen, proeft van de moderne Aziatische keuken in het restaurant of bezoekt de nachtclub. 'Op het dak is altijd wel iets te beleven', zegt Cornelis.

Er zijn slechtere werkplekken denkbaar. 'Ik ben nog elke dag onder de indruk, als ik met een drankje in de hand de skyline van Singapore bekijk.' Na een job als steward en marketingassistent belandde de Vlaming twee jaar geleden in Singapore om het hotel onder het zwembad te openen. Een megaproject van 2.560 kamers. Een half jaar geleden opende hij op het dak Ku Dé Ta.

2 Many DJ's

Niet alleen de hoogte van de club doet je duizelen. Ook het bedrag dat je moet betalen om er lid van te zijn: 55.000 euro per jaar voor gewone leden, 140.000 euro voor levenslang lidmaatschap. 'Onze leden krijgen een eigen hoekje, moeten niet reserveren en kunnen geregeld exclusieve feestjes meemaken', zegt Cornelis. Faithless en Depeche Mode hebben er al plaatjes mogen draaien, en het Gentse 2 Many DJ's staat op de wishlist van Cornelis.

Onnodig te zeggen dat het uit de kluiten gewassen dakterras vooral bezocht wordt door de rich and famous. Bill Clinton, Diana Ross en Sharon Stone komen er al eens een cocktail drinken, maar ook prinsen, steenrijke industriëlen en ambassadeurs. 'Toch is iedereen welkom', benadrukt Cornelis, 'maar wel zonder shorts en slippers aan.' Voor 10 euro mogen toeristen er van het panorama genieten. En een drankje hoeft ook niet duur te zijn. 'Wij schenken Stella en Hoegaarden', zegt Cornelis, 'maar wie eens goed wil feesten, die bestelt champagne uit handgemaakte flessen.' Kostprijs: 12.500 euro per fles.