Guy Gilleman was na een carrière bij de Fortisbank in Ronse en Oudenaarde met pensioen. Zijn echtgenote Rita Siau was huisvrouw. Het koppel, dat twee volwassen dochters heeft, woonde in een bungalow in de Wodecqstraat in Ronse.

Volgens buren leefden Gilleman en zijn vrouw eerder teruggetrokken en hadden zij weinig sociale contacten met de omwonenden. Behalve via de oprit naar de garage, is de woning overigens ook niet van op straat zichtbaar.

Buren omschrijven Guy Gilleman en Rita Siau als vriendelijke mensen, die zich de jongste jaren wel steeds meer van de omgeving afsloten. Dat het koppel dikwijls ruzie maakte of dat er echtelijke moeilijkheden waren, kon niemand bevestigen. ,,De precieze oorzaken van de geweldpleging zijn momenteel nog niet duidelijk, maar vermoedelijk liggen relationele problemen wel aan de basis'', zegt Geert Merchiers, woordvoerder van het parket in Oudenaarde.

Meteen bekend

Woensdagnamiddag sloegen bij Guy Gilleman de stoppen door. Toen zijn vrouw sliep, sloeg hij haar verschillende keren met een aardappelschoffel op het hoofd. Het gerecht vermoedt dat het slachtoffer door de impact van de slagen vrijwel onmiddellijk overleden is.

Nadat hij zijn vrouw had vermoord, verwittigde Gilleman via de telefoon een familielid, dat vervolgens meteen de politiediensten alarmeerde. Intussen wachtte de man in zijn woning op de komst van de verbalisanten. Toen de politie hem thuis aantrof, legde hij meteen bekentenissen af.

Guy Gilleman werd gisteren voor de Oudenaardse onderzoeksrechter Anne François geleid en na ondervraging aangehouden. De man wordt beschuldigd van moord. Hij zal dinsdag voor de raadkamer in Oudenaarde moeten verschijnen. Die moet beslissen of zijn aanhouding al dan niet gehandhaafd blijft.