Angelino Vandamme (30) heeft twee grote passies: frieten bakken en feesten organiseren. In de eerste kan hij zich voluit uitleven als uitbater van Friethuis 't Zuid in de Zuidstraat in Roeselare. De kunst om grote feesten te organiseren leerde hij als verantwoordelijke voor de promotie van de inmiddels ter ziele gegane discotheek Pacha in Knokke.

Twee jaar geleden pakte Vandamme in de Catacombes voor het eerst zelf uit met een megaparty, die meer dan 800 fuifnummers lokte. Nu wil hij nog een stap verder zetten met WILD!, een groot zuiders muziek- en dansspektakel dat hij om de drie maanden wil herhalen en waarvan de eerste editie gepland is op zaterdag 9 december.

,,Een uniek concept. Zeker voor de regio Roeselare", beweert Vandamme, die de mosterd voor WILD! in Ibiza haalde, hét feestparadijs waar de Roeselarenaar elk jaar minstens enkele dagen vertoeft. ,,Op de affiche staan de top van de Belgische dj's, dragqueens en professionele gogo-danseressen die speciaal uit Ibiza overvliegen. Aansluitend vindt een modellenverkiezing plaats voor een promotiespotje voor mijn friethuis dat in de Cityscoop zal worden vertoond. Dancing Catacombes leek het gedroomde decor voor het grootse project."

Koude douche

De contracten met de artiesten waren rond, de promotiefolder gedrukt... Alles was klaar. Maar vorige week voelde Angelino zich even niet goed worden, toen hij onze krant opensloeg en las dat burgemeester Luc Martens de tijdelijke sluiting beval van dancing Catacombes in de Gieterijstraat na aanhoudende klachten over geluidshinder zo lang er geen akoestische studie is uitgevoerd en de aanbevelingen daarvan zijn toegepast.

,,Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met mijn advocaat en met de burgemeester. Ze hebben mij prompt helpen zoeken naar een alternatief, want om de hele zaak af te blazen was het natuurlijk te laat. Gelukkig vonden we vrij snel een oplossing: WILD! kan op 9 december toch doorgaan in zaal Paviljoen in de Wijnendalestraat."

Toch voelt Vandamme zich zwaar bekocht door de uitbater van de Catacombes. ,,We zijn vrienden en toch heeft hij mij niet verwittigd dat de zaak mogelijk in het gedrang kon komen. Immers, in oktober al kreeg hij van het stadsbestuur een schriftelijke verwittiging dat er zou worden opgetreden als hij niet ingreep. En hij liet gewoon begaan. Ik eis een schadevergoeding, want aan drukwerk alleen al betaalde ik bijna 2.500 euro. Bovendien moet ik nu een shuttle inleggen tussen de Catacombes en het Paviljoen."