Mensen met een verhoogd risico op een hartziekte, maar zonder dat ze al een hartziekte hebben, die elke dag honderd gram pure chocolade (minstens zestig procent cacao) eten, hebben minder kans op een hartaanval of een beroerte. Over een periode van tien jaar zouden vijftien doden minder en zeventig overlevende slachtoffers minder zijn per 10.000 inwoners als gevolg van hartkwalen of hartinfarcten.

De wetenschappers vermoeden dat het effect te maken heeft met het feit dat de flavonoïden in zwarte chocolade de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Peutervoeding

Drukke snelweg niet goed voor hartpatiënt

De waarheid over suiker

Waarom stoppen met roken?

Laat uw hartritme testen

Dag van de Beroerte: Herken de symptomen

Aantasting van zenuwbanen veroorzaakt loopproblemen bij ouderen

Kortademig? Gezwollen voeten? Denk aan hartfalen.

Risicofactoren voor hart- en vaatziekten

Actieve voedingsdriehoek geactualiseerd