In het memorandum vraagt de raad zeven kleine dienstencentra uit te bouwen, waar ouderen samen eten en de dag doorbrengen. Vandaag bestaat er één groot dienstencentrum, maar door zijn ,,geografisch ongunstige ligging'' blijven veel senioren weg uit De Wilg. ,,Probeer maar eens met het openbaar vervoer in de Lamstraat te geraken. Waarom is er geen bushalte aan De Wilg?'', vraagt voorzitter Marcel Verdonck zich af.

Op de voormalige Gerda-voetbalterreinen, op Tereken, zal een tweede dienstencentrum worden gebouwd. Verdonck: ,,De stad doet er goed aan nu al De Lijn te contacteren om de busverbinding te verleggen van de Gorinchem- naar de Abingdonstraat. Zo kan er een halte worden gecreëerd aan het toekomstige dienstencentrum.''

Verdonck juicht de bouw van het tweede dienstencentrum toe, maar hij vindt dat eerst het OCMW-woon- en zorgcentrum Herfstrust in Belsele moet worden aangepakt. ,,De staat van dat rusthuis is schandalig. Om maar één voorbeeld te geven: geen enkele kamer is uitgerust met sanitaire voorzieningen'', sakkert de voorzitter van de seniorenraad.

In het memorandum lanceert de raad ook voorstellen om bejaarden cultuur te laten beoefenen. Bijvoorbeeld door voorstellingen voor die doelgroep uitsluitend 's middags te programmeren. Verdonck vindt het belangrijk dat er geluisterd wordt naar senioren, want zestigplussers maken een kwart van de Sint-Niklase bevolking uit. (dhs)