‘De voorbije jaren ging het steil bergaf met de wekelijkse vrijdagmarkt', zegt schepen voor Lokale Economie Frederic Devos (Open VLD). Er daagden steeds minder marktkramers op. Eind vorig jaar luidde de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers de alarmbel.

Het begin van de zomervakantie is het ideale ogenblik voor een verhuisexperiment. De marktconcessie vervalt immers op 1juli en bovendien starten na de zomer de werken aan het Marktplein en de Ter Duinenlaan.

‘Vanaf juli tot na deze werken verhuist de markt dus naar de Zeelaan. Nadien evalueren we het geheel. Dat deze ingrijpende beslissing veel stof zal doen opwaaien bij de handelaars van Koksijde-Bad, is evident. Ik ben ervan overtuigd dat de verhuis een zegen voor hen zal zijn. Vroeger trok de markt de mensen weg van het centrum naar het afgelegen Marktplein. De plaatselijke handelaar had er niets aan. Nu verhogen we de handel en wandel in onze Zeelaan. We hebben ons hierbij laten inspireren door Middelkerke. Daar is de marktdag met kop en schouders de beste dag van alle handelszaken.'