Ingrediënten voor 1 persoon

1 plak rauwe ham

1 sjalotje

1 kleine appel

een handvol blaadjes Flandria kropsla

1 el kant-en-klare (light)dressing

2 sneetjes bruin- of volkorenbrood

Bereiding

Snijd de ham in reepjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Schik de slablaadjes op een bord en leg er de hamreepjes op.

Strooi er de sjalotsnippers en de appelblokjes omheen.

Lepel er de dressing over en serveer met twee sneetjes brood of croûtons.

Weetje: Het vetgehalte van gerookte ham bedraagt ongeveer 10 procent. Gekookte ham is magerder. Ham bevat eiwitten, mineralen en vitamine B.

Sjalotten bevatten veel vezels, koolhydraten en vitamine C. Ze zijn beter verteerbaar dan uien. Sjalotjes geven ook een verfijnder resultaat dan ui. In recepten kan je daarom ui vervangen door sjalot. Het omgekeerde is niet zo slim, want dan verliest je gerecht wat van zijn fijne smaak.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be