Minicrèche het Zonnetje in Leerbeek startte haar werking al op 2 juni. De eerste dag waren er meteen vijf kindjes aanwezig. Nu zijn er dat elf. Er mogen er nog eens zoveel bij komen, want de maximum capaciteit is 22.

' t Zonnetje is een initiatief van de gemeente en OCMW Gooik, in samenwerking met Breughelkind. De gemeente stelde de grond en het gebouw ter beschikking, het OCMW zorgde voor het personeel en Breugelkind voor de omkadering, knowhow en de administratieve ondersteuning.

Volgens schepen Baert is de keuze van de crèche in Leerbeek niet toevallig. 'Het idee bestond al jaren. De crèche ligt in de nabijheid van de Werkwinkel Pajottenland, de Strijkwinkel Pajottenland en de stelplaats van De Lijn. Hier passeren dagelijks honderden mensen op weg naar hun werk. Ook de nabijheid van een school is een troef. Vanaf volgend jaar in mei vinden in de buurt ook senioren een onderkomen in een chique residentie. Zo is de cirkel rond in Gooik.'

'Naast het Zonnetje beschikt Gooik ook over opvangouders die samen 76 kindjes opvangen. In het kinderdagverblijf Disneyland in Gooik kunnen 17 kindjes terecht. In het Zonnetje werken vier personeelsleden. Katrien Neuckermans coördineert, de kinderverzorgsters zijn Marlies, Linsey en Kelly. Voorlopig worden de kinderopvangplaatsen in Gooik niet gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.