De braderie is een vaste waarde geworden. Toch belooft het een speciale editie te worden. Nicky van Acker, tot vorig jaar zaakvoerster van restaurant Eldo, deelde mee dat het haar laatste jaar wordt als voorzitter van de vzw Sint-Rochus.

De braderie begint vrijdagavond 22 augustus met de duatlon. Om 17.30uur is het eerst de beurt aan de kinderen, om 19uur aan de volwassenen. Wie wil meedoen, kan nog steeds inschrijven bij de Halse sportdienst.

Zaterdag 23augustus gaat de echte braderie van start met klassieke ingrediënten: de hobbybeurs in de turnzaal van het vroegere Onze-Lieve-Vrouwcollege, de kinderrommelmarkt, kunsttentoonstellingen, muziek en hapjes en drankjes. Nieuw is een oldtimertreffen.

Zondag 24augustus start de braderie van Sint-Rochus traditiegetrouw met de rommel- en antiekmarkt in de Leopold Deboeckstraat. Vanaf 11uur zijn er optredens van muziek- en dansgroepen tussen de andere animatie door. Opvallende gast is om 15uur Paul Severs.

Net als vorig jaar is er geen stoesembollenworp bij gebrek aan belangstelling. Ook wie de Witse-studio's wil bezoeken, moet terugkeren op Gordeldag 7september. Het Witse-team is met vakantie.

De braderie in de Halse Sint-Rochuswijk is traditioneel het startschot voor het gemeenschapsleven in de stad. Na het zomerreces schieten de activiteiten weer uit de startblokken. Het is dan ook een vaste datum op de kalender van heel wat verenigingen die op de braderie met een drank- of eetstandje de kas wat willen stijven.