De hoofdcommissaris werkt op de binnendienst van de federale politie aan de Noordersingel bij het Arrondissementeel Informatiekruispunt. De man had twee weken geleden na de diensturen een afspraak gemaakt met een andere homo in het park Rivierenhof in Deurne, vlakbij het gebouw van de politie. Een patrouille van de politie van Deurne haalde hen uit de bosjes. Tot hun verbazing bleek een van de twee dus een hoofdcommissaris van de federale politie te zijn.

Dat de lokale politie patrouilleert in het park is geen toeval. Sinds kort worden er verscherpte controles gehouden omdat het Rivierenhof een populaire plek is geworden voor seksafspraken tussen homo's. De traditionele homoplekjes hebben blijkbaar afgedaan: het Sint-Annabos door de bomenkap, en het Stadspark door de drukte. Nu zoeken homo's elkaar op via het internet en spreken dan af aan de parkings van het Cogelsplein en het Sterckshof, om vandaar het park in te trekken.

Tuchtstraf

De politie haalt de jongste tijd wel meer homokoppels uit de struiken. Tijdens patrouilles in het park worden agenten in burger aangesproken voor seks. ‘De heren verstoppen zich zelfs niet', luidt het. Bij een gerichte actie vorige week zijn zes mensen gearresteerd en vier processen-verbaal opgemaakt. Ondertussen zijn al meer dan twintig processen-verbaal uitgeschreven voor openbare zedenschennis.

Op openbare zedenschennis staan een gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en een boete van 26 tot 500 euro. Maar de hoofdcommissaris zal ook niet ontsnappen aan een interne tuchtstraf, want agenten moeten ook buiten de diensturen een voorbeeld zijn voor de burgers.